منظور از لاندری روم (Laundry Room) چیست؟

از نظر چیدمان و طراحی پلان منزل بیشتر خانه‌های ایرانی شکل و شمایل خانه‌های اروپایی را دارند و به سبک معاصر و مدرن نزدیک شده‌اند. البته برخی از افراد چون سبک معماری ایرانی را دوست دارند برای طراحی داخلی خانه خود از هر دو سبک معاصر و سبک سنتی ایرانی استفاده می‌کنند. خانه‌های ایرانی که بر اساس پلان خانه‌های اروپایی طراحی شده‌اند، لاندری روم به عنوان یک فضای اصلی برای آن‌ها محسوب می‌شود. لاندری به معنای خشکشویی است و لاندری روم یا اتاق لباسشویی مکانی هست که برای شستن لباس‌ها از آن استفاده می‌شود. چنین فضایی در اکثر خانه‌های قدیمی وجود دارد که از زیر زمین معمولا برای این کار استفاده می‌کرده‌اند. در این مکان‌‌ها لباس‌های چرک و انواع مختلف پارچه‌ها مانند پرده‌ها شسته می‌شوند.

ابعاد استاندارد لاندری روم

عوامل مختلفی روی ابعاد استاندارد لاندری روم تاثیرگذار هستند به عنوان مثال لاندری روم آپارتمان و هتل ابعاد استاندارد آن متفاوت است. حداقل فضای این مکان‌ها باید 1.5 در 1.5 متر باشد البته بهتر است این اندازه بزرگتر در نظر گرفته شود.

ابعاد این مکان‌ها باید بزرگ باشد تا بتوان ماشین لباس‌شویی و ماشین خشک کن را در آن‌ها قرار دارد.

طراحی دیزاین لاندری روم یا رخت‌شور خانه

لاندری روم مکانی برای شست و شو و اتو کردن لباس‌ها محسوب می‌شود به همین دلیل قسمت خدماتی هر خانه‌ای به حساب می‌آید.  از رنگ روشن برای دیوارهای این مکان باید استفاده شود؛ چون فضای کوچکی دارد. از قفسه‌ها و کمدها برای استفاده بهینه از فضای لاندری باید استفاده شود. در لاندری روم یا رخت شور‌خانه برای آویزان کردن لباس باید آویزهایی قرار داده شود. برای قرار دادن لباس‌ها قفسه‌های باید در این مکان‌ها گذاشته شود. اتو و ماشین لباسشویی هم در این مکان قرار گرفته می‌شود.

بهترین محل برای لاندری روم از نظر طراحان داخلی مکانی است که به اتاق خواب نزدیک باشد؛ چون لباس‌های کثیف در اتاق خواب جمع‌آوری می‌شوند. محل دیگری که برای لاندری روم مناسب بوده، مکانی است که نزدیک حمام باشد. طراحی دیزاین این مکان‌ها یکی از نکات مهم است که باید به آن توجه نمود. برای طراحی دیزاین لاندری روم باید به نکات زیر توجه نمایید:

استفاده از کمد تاشو و کشو:

اجزای انعطافی یا همان تاشو یکی از مواردی است که برای طراحی لاندری روم کوچک باید به آن توجه نمود. به عنوان نمونه اگر فضای لاندری روم کوچک است، می‌توانید از میزهای اتو تاشو به جای میز اتو استفاده کنید؛ چون مرتب‌کردن آن‌ها راحت‌تر انجام می‌شود و جای کمتری هم اشغال می‌کنند. همچنین از سبدهای تاشو برای قرار دادن انواع حوله‌ها و شوینده‌ها می‌توانید، استفاده نمایید.

از فضاهای خالی دیوار غافل نشوید:

از فضای خالی روی دیوارها در هنگام طراحی دیزاین لاندری روم‌ها نباید غافل شوید. از آویزهای دیواری می‌توانید، استفاده کنید و روی آن‌ها وسایل‌‌های کوچک را آویزان نمایید. لباس‌ها و حوله‌ها را می‌توانید روی آن‌ها قرار دهید. همچنین می‌توانید داخل ساک یا پلاستیک تمام شوینده‌ها را قرار دهید؛ سپس آن‌ها را روی آویزها بگذارید.

 

بیشتر بخوانید: اتاق مستر یعنی چه؟

 

استفاده از شلف‌ها:

فضای لاندری روم‌ها چه کوچک چه بزرگ باشد از شلف باید حتما استفاده شود؛ چون هم فضا را زیبا می‌کند هم بسیار کاربردی است. روی شلف‌ها می‌توانید اجزای تزئینی یا وسایل دکوری قرار دهید. داخل لاندری روم می‌توان سینک ظرفشویی هم قرار دارد. برخی لباس‌ها به دلیل جنس حساسی که دارند با ماشین لباسشویی نمی‌توان آن‌ها را شست به همین دلیل داخل سینک باید آن‌ها را بشویید.

استفاده از چهارچوب‌هایی برای خشک‌کن و ماشین لباسشویی در این مکان‌ها یکی از نکات مهمی هست که باید به آن توجه نمود. این کار نه تنها باعث زیبایی این مکان‌ها می‌شود؛ بلکه به منظم‌تر شدن این گونه محل‌ها کمک می‌کند.

تجهیزات لازم برای لاندری روم و اتاق لباسشویی

طراحی اتاق لباسشویی به منظور جدا کردن فضای شست و شوی لباس‌ها از دیگر قسمت‌های خانه است. از تجهیزات لازم که در این مکان‌ها استفاده می‌شوند به گزینه‌های زیر می‌توان اشاره نمود:

  • اتو و میز اتو
  • سبد لباس و رخت آویز
  • خشک‌‌کن
  • مواد شوینده
  • کمد و شلف
  • ۱ لباسشویی

بهتر است در این مکان برای قرار دادن مواد شوینده یک کانتر یا فضایی در نظر گرفته شود تا به راحتی روند شست و شو، اتو کردن و تا کردن لباس‌ها انجام شود.

نکات مهم در هنگام طراحی لاندری روم

به توصیه شرکت دکوراسیون داخلی سفید برای طراحی دیزاین لاندری روم باید به نکات زیر توجه نمایید:

  • برای این که صدای خشک‌کن باعث اذیت شما نشود باید دور از اتاق خواب، لاندری روم یا همان اتاق لباسشویی طراحی و ساخته شود.
  • از بالکن به عنوان رخت‌شور خانه در صورتی که کمبود جا دارد، می‌توانید، استفاده کنید. در این جا باید توجه کنید طراحی بالکن برای اتاق رخت شویی باید به صورتی باشد که نمای ساختمان جلوه‌ای زشتی پیدا نکند.
  • برای این که به راحتی بتوانید لباس‌های کثیف را به اتاق رخت‌شویی انتقال دهید، بهتر است محلی که به حمام نزدیک بوده را به عنوان اتاق لباسشویی در نظر بگیرید.
  • در صورتی که کمبود فضا وجود دارد برای طراحی لاندری روم کوچک باید روی دیوار شلف نصب کنید.
  • برای طراحی و ساخت لاندری روم به شیر آب و چاه فاضلاب باید دسترسی داشته باشید.
  • در لاندری روم از سینک ظرفشویی استفاده کنید.
  • یکی دیگر از نکاتی که در طراحی و ساخت لاندری روم باید به آن توجه نمود، بهره بردن از نور مناسب است.
  • فرش یا موکت در کف اتاق رخت‌شویی نباید استفاده شود و باید به سراغ کفپوش‌های ضد آب بروید.
  • در اتاق لباسشویی باید از پرده استفاده شود تا تابش مستقیم نور خورشید باعث آسیب دیدن ماشین لباسشویی نشود و در مواقعی که آفتاب نیست، می‌توانید پرده را کنار بکشید و درب پنجره‌ها را باز کنید تا اتاق رخت شویی ضدعفونی شود.

لاندری روم در هتل‌ها و بیمارستان‌ها

در لاندری روم هتل‌ها حوله‌ها، انواع روتختی‌ها، لباس‌های پرسنل، لباس‌های خدمه و لباس‌ کسانی که در هتل اقامت داشته‌‌اند، نگهداری می‌شود. لاندری روم بیمارستان بسیار وسیع است از وظایف لاندری روم بیمارستان به گزینه های زیر می‌توان اشاره نمود:

  • جمع آوری ملحفه‌ها و لباس‌های کثیف
  • در حین کار با ملحفه‌ها و لباس‌های آلوده موازین کنترل عفونت رعایت می‌شود.
  • تفکیک ملحفه‌ها و لباس‌ها انجام می‌شود.
  • کنترل رعایت الزامات و استانداردها
  • تامین مواد شوینده
  • تحویل لباس‌های تمیز
  • کاربرد صحیح مواد گندزدا و مواد شوینده
  • برنامه کنترل کیفیت که شامل اندازه گیری درجه حرارت آب می‌شود.
  • شستن لباس‌ها، خشک کردن، دوخت و رفوی لباس‌ها

سوالات متداول

تفاوت لاندری و کلوزت در چیست؟

همان طور که در بالا هم گفته شد در کلوزت روم خبری از شستشوی لباس، میز اتو، رخت آویز برای خشک کردن لباس نیست و در مقابل در لاندری روم خبری از میز آرایش آینه قدی، پاف برای نشستن و استراحت و… نیست بنابراین این دو بخش را نباید یکی بدانید زیرا ویژگی هر یک با دیگر متفاوت است و کاربرد هایی مجزا از دیگری دارند.

تجهیزات لازم برای لاندری روم کدامند؟

اتو و میز، اتو سبد لباس و رخت آویز، خشک‌‌کن، مواد شوینده، کمد و شلف، لباسشویی

ابعاد استاندارد لاندری روم چقدر است؟

عوامل مختلفی روی ابعاد استاندارد لاندری روم تاثیرگذار هستند به عنوان مثال لاندری روم آپارتمان و هتل ابعاد استاندارد آن متفاوت است. حداقل فضای این مکان‌ها باید 1.5 در 1.5 متر باشد البته بهتر است این اندازه بزرگتر در نظر گرفته شود.

4.4/5 - (7 امتیاز)

2 thoughts on “منظور از لاندری روم (Laundry Room) چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با کارشناس