سنگ آنتیک چه کاربردی در دکوراسیون دارد؟

سنگ آنتیک هنوز هم یکی از اجزای جدانشدنی صنعت ساختمان است و این نوع سنگ‌ها به طور کلی در دو دسته طبیعی و مصنوعی در بازار یافت می‌شوند. نوع طبیعی این سنگ همانطور که از نامش پیداست از قطعات سنگ طبیعی (به ویژه تراورتن) تهیه می‌شود، اما سنگ آنتیک مصنوعی از سیمان پلاستیکی تولید خواهدشد که دارای خواص و رنگ‌های متنوعی است. همچنین در سایزهای متنوعی روانه بازار خواهدشد و طول هر قطعه از این سنگ‌ها بین 2.5 تا 30 سانتی متر با عرض 1.5 تا 3 سانتی متر بسته به نوع استفاده و نیاز مشتری خواهدبود.

کاربرد سنگ آنتیک

استفاده از این محصول به فضای داخلی ساختمان محدود نمی‌شود و به طور کلی این سنگ هم در داخل و هم در بیرون ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استفاده از سنگ آنتیک در دکوراسیون داخلی ساختمان

این مدل سنگ در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف موجود است و استفاده از آن در هر منظره‌ای فضا را فوق‌العاده شیک، مجلل و منحصر به فرد خواهدکرد و به همین دلیل افراد بنا به نیاز و سلیقه خود از این سنگ در قسمت‌های مختلف دکوراسیون داخلی استفاده می‌کنند. استفاده از این سنگ برای ورودی ساختمان، دیوار آشپزخانه، دیوار پذیرایی (معمولاً بخشی از دیوار)، فضای بین کابینت، میز تحریر، دیوار پشت تلویزیون، دیوار دور شومینه و … انتخاب خوبی خواهد بود.
 

 

سنگ آنتیک در نما و کاربرد آن

این سنگ توسط بسیاری از معماران به عنوان یک سنگ تزئینی شناخته می‌شود و در داخل ساختمان بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما به دلیل تنوع در رنگ‌ها و نقش‌ها، می‌توان آن را به خوبی با انواع مصالح ترکیب کرد. این ویژگی به همراه سایر خصوصیات سنگ مانند سبکی، مقاومت در برابر تغییرات محیطی، فشار، فرسایش، یخبندان، گرما و … باعث استفاده از این سنگ در نمای ساختمان‌ها شده است.

سنگ‌های آنتیک به دلیل چسبندگی قوی در قسمت‌های مختلف نما قابل استفاده هستند و حتی به عنوان بخشی از دیوار، جذابیت بیشتری به نما می‌بخشند. فراموش نکنید که بهترین روش برای به‌کارگیری سنگ آنتیک در کنار مواد دیگر ایجاد تضاد رنگی است، یعنی اگر سنگ استفاده شده رنگ تیره‌ای دارد از متریالی با رنگ روشن در کنار آن استفاده نمایید.

انواع سنگ آنتیک

این سنگ معمولا در سه دسته تولید می‌شود که در ادامه به هریک خواهیم‌پرداخت.

گیوتین

سنگ‌های گیوتین با انباشتن قطعات شکسته سنگ و چسباندن آنها با ملات بر پایه رزین تولید می‌شوند. علت نامگذاری این سنگ تکه تکه شدن قطعات سنگ توسط گیوتین است. برخی از آنها به صورت مستطیل به ابعاد حدود 1.5-5 سانتی متر بدون عملیات سطحی و برخی از آنها به صورت مستطیل و مربع به ابعاد حدود 10 تا 30 سانتی متر طول و 5 سانتی متر عرض ساخته می‌شوند. این سنگ با کاغذ دیواری و رنگ می‌تواند جلوه خاصی به ساختمان بدهد.

سنگ پازل

سنگ پازل به دلیل قطعات منظمی که دارد مانند یک پازل است. سنگ پازل به طور منظم برش داده خواهدشد و در سایزهای مختلف آماده می‌شود.

سنگ پروفیل (سنگ سه بعدی)

این سنگ دارای پروفیل سطحی صاف و بدون زبری بوده و در لبه‌های آن حالتی خمیده دارد. برای شکل دادن به این نوع سنگ از ابزارهای نیم گرد استفاده می‌شود و اغلب سطح صیقلی دارند که به صورت قطعات کوچک در کنار هم در قالب چیده می‌شوند. طرح نهایی ایجاد شده توسط این سنگ‌ها زیبایی چشم نوازی را ایجاد خواهدکرد.
 

 

مزایای استفاده از سنگ آنتیک در ساختمان

  • در برابر تغییرات محیطی، یخبندان، فشار، فرسایش و آتش مقاوم است.
  • وزن آن سبک است.
  • حمل و نصب آن آسان است.
  • قیمت مطلوبی دارد.
  • به دلیل تخلخل سنگ‌های قدیمی، احتمال چسبندگی آن به ملات بیشتر است.
  • عایق مناسب صدا، دما و آتش محسوب می‌شود.
  • تمیز کردن آن آسان است.
  • توانایی زیادی برای مقاومت در برابر فشار دارد.
  • قابلیت تحمل گرما و سرمای شدید.
  • برای عایق کاری سطوح به ویژه برای دیوارهای مرطوب استفاده می‌شود.
  • ماندگاری بالایی دارد.
  • در رنگ‌های مختلف تولید می‌شود.
  • در برابر آتش مقاومت بالایی دارد و ضد حریق است.
  • مقاومت سایش بالایی دارد.
  • در مدل‌ها و فرمت‌های مختلف قابل ارائه خواهدبود.

معایب سنگ آنتیک

  • تجمع حشرات بین فواصل سنگ (که با پرکردن درزها با روشی جدید تا حد زیادی از بین رفت).
  • در صورت استفاده بر روی سقف، زود خراب می‌شود.
  • در فضاهای طاقدار و منحنی از آن استفاده نمی‌شود.

 

 

چگونه این سنگ را روی سطوح نصب کنیم؟

این سنگ‌ها دارای طرح‌ها و رنگ‌های متفاوتی هستند و می‌توان آنها را به روش‌های مختلفی روی دیوار قرار داد. مراحل نصب ساده و بر روی هر نوع دیواری مانند گچ، سیمان، سرامیک و دیوار خواهدبود. خوشبختانه سنگ آنتیک روی سطوح قدیمی یا جدید قابل نصب است و در ادامه به بررسی سه نمونه از متداول ترین روش‌های نصب می‌پردازیم.

روش اول: بتن و ملات

در این روش سنگ را با دوغاب و ملات ریخته و سپس چسب می‌زنند.

روش دوم: چسباندن روی سنگ‌های قدیمی

در این روش قبل از چسباندن سنگ، سطح دیوار را با ماله و سیمان صاف کنید و سپس چسب را روی دیوار و پشت سنگ زده و روی سطح مورد نظر بچسبانید. پیشنهاد می‌کنیم که از چسب پودری و اسپری استفاده کنید تا سنگ شما روی دیوار محکم‌تر شود. در مناطق گرم و کویری معمولا از این روش برای نصب سنگ تزئینی استفاده می‌کنند.

روش سوم: رولپلاک

برخی از مصرف کنندگان برای نصب آسان و سریع از رولپلاک استفاده می‌کنند و سنگ را روی بدنه اتاق یا دیوار ساختمان می‌پیچند. یکی از مزایای این روش جلوگیری از کثیف شدن سطح سنگ است و معمولا از این روش برای نصب سنگ در قسمت بیرونی ساختمان استفاده می‌شود.

سخن پایانی

سنگ آنتیک را می‌توان به راحتی در داخل و خارج ساختمان استفاده کرد؛ اما اینکه چگونه و در چه قسمت‌هایی از دکوراسیون یا نمای ساختمان خود از این سنگ استفاده می‌کنید تنها سلیقه‌ای نیست و باید توسط افراد متخصص و خبره طراحی شود. کارشناسان شرکت دکوراسیون داخلی سفید می‌توانند در این زمینه به شما کمک کنند و برای مشاوره در زمینه طراحی پلان ساختمان، نمای ساختمان و طراحی داخلی می‌توانید با پشتیبانی وب سایت ما در ارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با کارشناس