کابینت آشپزخانه
ساخت و طراحی کابینت یکی از حیاتی ترین مراحل برای داشتن یک آشپزخانه منحصربفرد است. چنانچه طراحی و اجرای کابینت به درستی انجام نشود، کل پروسهی ساخت کابینت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و در واقع، زحمات و هزینههای صورت گرفته به هدر خواهد رفت. لازم است تمام مراحل طراحی، ساخت و نصب کابینت به درستی صورت گیرد تا نتیجه همان چیزی شود که مد نظر طراح و مشتری است. برای کسب اطلاعات بیشتر و انتخاب بهترین گزینه ها با شرکت دکوراسیون داخلی سفید تماس بگیرید.
چرخه اجرای کابینت
1.بازدید از محل شما
شرکت دکوراسیون داخلی سفید در راستای ارائه خدمات، خود را موظف میداند در مقام یک مشاور حرفه ای، و با انجام هماهنگی قبلی طی یک جلسه در محل پروژه در خدمت شما عزیزان باشد.
2.مشاوره و شناخت نیازهای شما
طراحی مهمترین موضوعی است که در دکوراسیون آشپزخانه زیبا باید در نظر گرفته شود. بعد از بازدید از محل و مشخص شدن نوع کابینت در خواستی شما طراحی کابینت های شما استارت میخورد.
3.آنالیز کابینت
ابعاد کابینت زمینی با کابینت هوایی متفاوت است، و یا کابینت ایستاده با کابینت اپن فرق دارد، طبعا ابعاد قطعات آنها نیز متفاوت هستند. پس برای آنالیز هر باکس کابینت باید ابعاد آنرا داشته باشیم.
4.خدمات برش
این مرحله محاسبه اندازه برش کار است. در مرحله چهارم که اجرای برشکاری است برش دربها، نمای اپن و همچنین طبقه هایی که در داخل کابینت قرار می گیرد انجام می شود.
5.مونتاژ قطعات
این مرحله نوبت به مونتاژ کاری میرسد. مونتاژ کاری عملی است که بعد از اینکه کلیه قطعات آماده شد آنها را به یکدیگر متصل مکنیم. انتقال قطعات برش خورده به محل مونتاژ و نصب انجام میشود.
6.نصب کابینت
نصب کابینتها در آشپزخانه، نقطه ی پایان و انتهایی کار ساخت کابینت است و مرحلهی مهمی محسوب میشود که نباید اهمیت آن را نادیده گرفت.
5 مزیت آشپزخانه مدرن
⭕ هزینه اجرا پایینتر به دلیل استفاده کمتر از جزئیات
⭕ طراحی کاربردی قسمتهای مختلف آشپزخانه
⭕ استفاده از رنگهای آرامشبخش
⭕ بزرگتر دیده شدن آشپزخانه
⭕ استفاده حداکثری از فضا
طراحی و اجرای انواع کابینت
یک از بخش هم مهم هر خانه مخصوصا برای خانم ها آشپزخانه است. به همین دلیل است که دکور آشپزخانه ها بسیار مهم است. از اصلی ترین بخش های یک آشپرخانه کابینت های آن است چون تقریبا در دیدترین قسمت برای خانم ها است که قرار است هر روز در آنجا کار کنند. علت بعدی آن هم این است که در طراحی ایرانی مهمان همیشه در پذیرایی دید نسبی به آَشپرخانه دارد. این امر است که موجب شد طراحی کابینت بسیار مهم باشد. در آشپزخانه برای مدیریت بهتر از فضای آشپزخانه با توجه به مثلث کار و شرایط خاص آشپز یا کدبانو، از کابینت استفاده می شود که طراحی آن به اشکال (یو شکل، ال شکل، خطی، شبهجزیرهای و جزیرهای) صورت می گیرد. کابینت ها امروزه از نظر نوع استفاده به دو گروه کابینت آشپزخانه و کابینت روشویی (مخصوص سرویس بهداشتی) تقسیم می شوند.
طراحی کابینت یک خانه بر اساس شکل آشپرخانه صورت میگیرد. بر اساس شکل آشپرخانه است که طراحی صورت میگیرد. آشپزخانه های ایرانی عمدتا به شکل های U، L، جزیره دار، بدون جزیره و….. است. در ادامه هر کدام را کمی بیشتر توضیح میدهیم تا شکل آشپزخانه خود را بیشتر بشناسد.
آشپزخانه تک دیوار
طراح های ایرانی این نوع آشپزخانه را بیشتر در خانه هایی با متراژ پایین یا مینیمال مورد استفاده قرار میدهند. چون این آشپزخانه ها تقریبا عضوی از پذیرایی هستند. طراحی کابینت این نوع آشپزخانه ها بسیار سخت است زیرا باید به نوعی طراحی شود که متراژ بالا دیده شود و آشپزخانه از پذیرایی تفکیک شود.
آشپزخانه U شکل
این نوع آشپرخانه کمتر در خانه های ایرانی دیده میشود. زیرا باید متراژ بالایی را برای آن در نظر گرفت. اما اگر آَشپزخانه های شما به شکل U است میتوانید یک طراحی عالی برای آَشپزخانه خود داشته باشد. چون فضای کافی را برای استفاده و طراحی انواع کابینت را دارا خواهید بود. در این شکل میتوان گفت تغریبا یک جزیره در وسط آشپزخانه موجود است.
آشپزخانه L شکل
شکل جدیدی از آشپرخانه ها را در این سبک خواهیم دید. آشپزخانه L شکل در ایران طرفدار خاص خودش را دارد. البته که امروز این نوع آشپزخانه در طراحی منازل ایرانی استفاده میشود. ورود کوچک و آشپزخانه ای کشیده از ویژگی ها این نوع آشپزخانه است.
آشپزخانه مستطیلی یا مربعی
نوعی دیگری از آشپزخانه که بیشترین استفاده را در خانه های ایرانی دارد آشپزخانه های مستطیلی هستند. این آشپزخانه از متراژی مناسب برخوردار است و برای طراحی کابینت هم بهترین نوع آشپزخانه است. زیرا متراژ کافی و شکل مناسبی برای هر نوع طراحی را داراست.
در قسمت اول مقاله به طور کامل به موضوع شکل آشپزخانه های پرداختیم در ادامه به انواع سبک و نحوه طراحی کابینت های خواهیم پرداخت، همراه ما باشید.
طراحی کابینت
طراحی کابینت به دکوراسیون آشپزخانه بستگی دارد. پلان آشپزخانه هر مدلی که باشد، کابینتها معمولا طبق همان استاندارد و یا با کمی تغییر اعمال میشوند. در طرحهای بزرگتر که فضای آشپزخانه بزرگتر است، طراحان این آزادی را دارند که کابینتها را مطابق با خواستههای مشتری و مدل دلخواه خود طراحی کنند. اما در آشپزخانه های کوچکتر، با محدودیت هایی روبرو هستیم. در حالی که در پلان های کوچکتر می توان طرح را با توجه به خواسته ها و ترجیحات مشتری تطبیق داد. طراحی کابینت تابعی از چیدمان خانه و سبک و سیاق دکوراسیون داخلی است. اگر سبک طراحی داخلی شما کلاسیک است، باید از کابینت های کلاسیک و نئوکلاسیک استفاده کنید. در مورد سبک چیدمان مدرن نیز، قانون همین است.
آشفتگی و بی نظمی در دکوراسیون مهمترین عاملی است که زیبایی خانه را تحت تاثیر قرار میدهد. با توجه به اینکه آشپزخانه های امروزی اپن هستند، هماهنگی بین سبک خانه و آشپزخانه امری ضروری است. موضوع نور یکی دیگر از عواملی است که در زیبایی آشپزخانه و طراحی کلبینت ها تاثیرگذار است. اگر آشپزخانه شما از نور طبیعی خورشید بهره نمی برد، باید مدلی را انتخاب کنید که در سبک و رنگ طرح، نور بیشتری را منعکس کند تا تیره و خسته کننده نباشد و درخشش زیبایی در آشپزخانه ایجاد کند.
مراحل ساخت کابینت آشپزخانه
هنگامی که متریال ساخت کابینت آشپزخانه خود را مشخص کردید، مراحل ساخت استارت می خورد. کابینت سازی معمولاً فرآیندی زمان بر است. اما استفاده از تجهیزات حرفه ای و مدرن می تواند زمان ساخت کابینت را تا حد زیادی کاهش دهد. به طور خلاصه مراحل طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه را می توان به صورت زیر بیان کرد:
- بازدید از محل شما
- مشاوره و شناخت نیازهای شما
- آنالیز کابینت
- خدمات برش
- مونتاژ قطعات
- نصب کابینت
شرکت دکوراسیون داخلی سفید به عنوان سازنده ای مجرب و حرفه ای در زمینه طراحی و ساخت کابینت از امکانات و تجهیزات پیشرفته استفاده می کند.
جدیدترین مدل کابینت آشپزخانه
انتخاب کابینت آشپزخانه با وجود جذابیت، کار دشواری است. تنوع طرح، مدل و متریال کابینت ها انتخاب را سخت می کند. اگرچه هر ساله طرح ها و مدل های جدیدی از کابینت آشپزخانه منتشر می شود، اما لزوماً همه آنها مناسب آشپزخانه ما نیستند. در واقع مدل بهترین آشپزخانه، مدلی است که با توجه به محیط زندگی و طراحی خانه مان و با توجه به اندازه آشپزخانه انتخاب می شود. علاوه بر رعایت این معیارها و در نظر گرفتن جدیدترین طرح های کابینت آشپزخانه که هر ساله وارد بازار می شود، می توانید کابینت های شیک و جدیدی داشته باشید و به زودی از حضور آنها در آشپزخانهتان خسته و دلزده نشوید.
انواع طراحی کابینت آشپزخانه
دانش دکوراسیون داخلی ساختمان مدل ها و طرح های مختلفی از چیدمان و سبک کابینت ها را ارائه کرده است که متناسب با فضاهای مختلف بوده و در عین حال می تواند به خوبی سلیقه مشتری را پوشش دهد. درک کامل طرح ها و سبک های مختلف کابینت ها، مشتریان را قادر می سازد تا ویژگی های هر مدل را بهتر درک کنند و مناسب ترین کابینت را انتخاب کنند. قبل از معرفی طرح های مختلف کابینت، لازم است بگوییم که سبک و طرح کابینت با جنس آن کاملا متفاوت است. در هر سبک کابینت، کابینتها ممکن است با متریال و مواد مختلفی ساخته شوند؛ به عنوان مثال، کابینت ممبران، کابینت ام دی اف و یا کابینت تمام چوب به هیچ وجه نشان دهندهی سبک و مدل کابینت نیستند؛ بلکه اینها جنس و متریال کابینت هستند که در سبک های مختلف قابل اجرا هستند.
انواع سبک های طراحی کابینت
همانطور که تمام وسایل و کار ها در دنیا سبک های مختلفی دارد طراحی کابینت هم سبک های مختلفی دارد. سبک های مدرن، کلاسیک، نئو کلاسیک و….. از جمله و معروف ترین سبک های مورد استفاده در ایران است.
1. سبک مدرن
اگر آشپزخانه شما سایز کوچکی دارد یا حتی بسیار بزرگ است میتوانید از این سبک استفاده کنید. این سبک به دلیل انعطاف پذیری بالایی که دارد توانایی این را دارد تا در تمام آشپزخانه ها مورد استفاده قرار گیرد. البته که سبک خاص طراحی هم موجب محبوبیت آن نیز شده است. جنس طراحی نیز بسیار مهم است زیرا باید جذابیت و کیفیت خوبی داشته باشد. مهمتر از همه این موضوع ها این است که اگر قرار است از سبک مدرن استفاده کنید باید با طراحی منزلتان هم خوانی داشته باشد. قطعا مبلمان سلطنتی یا استیل ترکیب زیبایی با سبک مدرن نخواهند داشت.
2. سبک کلاسیک
این سبک تماماً اشاره به گذشته دارد از طراحی بدنه کابینت تا جا نمایی هود و سینک همه باید به شکلی باشد که نشان گر سبک کلاسیک است. در این نوع طراحی بر روی بدنه تمام چوب کابینت ها و حتی دستگیره ها هم حکاکی میشود. ما در این سبک طراحی شاهد ویترینی هستیم که برای به نمایش گذاشتن هر چه بیشتر ظروف قیمتی است. اما چیزی که در این سبک هرگز نباید دیده شود لوازمی مثل هود است. این مشکل با استفاده از کاوری از جنس کابینت حل میشود.
3. سبک گلاس
این سبک طرفدار زیادی در ایران ندارد اما روز به روز به شهرت آن در ایران افزوده میشود. این سبک واقعا زیبا یکی از بهترین سبک های طراحی است زیرا در آن از مقاوم ترین چوب های ام دی اف که با ضخامت بالایی تولید میشود استفاده میشود. روکش این چوب ها از جنس پلکس هستند که موجب براق شدن این کابینت ها میشود. در این سبک طراحی رنگ بسیار مهم است رنگ هایی که بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند عبارت اند از: طلایی، نسکافه ای، مشکی، سفید نقره ای و…. البته که ترکیب بعضی از این رنگ ها با هم جذابیت خاصی را به شما ارائه میدهد.
4. سبک نئو کلاسیک
یکی از محبوب ترین سبک های جهان در طراحی کابینت سبک نئو کلاسیک هست که تجلی ترکیب هنر مدرن و کلاسیک است. میتوان گفت سبک نئو کلاسیک فرزند سبک مدرن و کلاسیک است. در این سبک نه سادگی سبک مدرن و نه اشرافی گری سبک کلاسیک را می بینید. این سبک طراحی برای آشپزخانه هایی با تمام سایز های کوچک و بزرگ مناسب است.
5. سبک ممبران
کابینت ممبران که نام دیگر کابینت وکیوم است از ام دی اف با روکش PVC ساخته شده است. ام دی اف خام توسط دستگاه های بسیار پیشرفته ای به نام CNC بریده می شود و سپس با لایه پی وی سی وکیوم پوشانده می شود. یکی از ویژگی های کابینت ممبران این است که به دلیل روکش پی وی سی روی آن، آب وارد ساختار آن نمی شود و کابینتی ضد آب محسوب می شود. همچنین این محصول در تمامی سبک های کلاسیک، مدرن و نئوکلاسیک قابل طراحی و استفاده می باشد.
اگر شما هم در خانه های با متراژ کوچک زندگی می کنید و دوست دارید طراحی زیبایی برای آن خانه استفاده کنید در ادامه همراه ما باشید.
مدل کابینت برای آشپزخانه کوچک
اگر فضای آشپزخانه ای شما هم کوچک است میتوانید از طراحی دکوراسیون مدرن استفاده کنید چون در این سبک کابینت ها بلند و جا دار طراحی میشوند و اینگونه میتوانید از تمام فضای آشپزخانه استفاده کنید. تازه به دلیل دارا بودن کابینت های بلند میتوانید لوازمی که کمتر مورد استفاده قرار میگیرد را بالاتر بگذارید اینگونه فضای بهینه را به صورت بهینه استفاده کرده اید.
بخاطر ساده بودن شکل کابینت ها نیز همیشه آشپزخانه شما مرتب به نظر می آید و این میتواند نکته ای مثبت برای شما باشد. حالا اگر شما بخواهید از کابینت های فلزی استفاده کنید باید چکار کنید؟؟ کابینت های سبک فلزی را جلوتر مورد بحث قرار خواهیم داد.
کابینت سبک فلز
نوعی از کابینت ها با جنس فلزی هم در بازار موجود است که نسبت به ام دی اف مزیت هایی دارند. مثلا طول عمر بالاتر، قیمت مقرون به صرفه و… البته که معایب آن بیشتر از کابینت های ام دی اف است.
مزایا و معایب کابینت های فلزی
- مقاومت بالا در برابر ضربه و آب
- قابلیت تعمیر مادام العمر
- قابلیت ابزار خوری خیلی کم
- خش پذیری بسیار کم
این هم تنها اندکی از مزایا و معایب کابینت های جنس فلزی بود و اما میتوانید با کمی تحقیق اطلاعات خیلی بیشتری در این باره به دست آورید.
آیا در طراحی کابینت جزیره بزاریم یا نه؟
این سوالی است بسیار از افراد هنگام طراحی با آن دچار میشوند. باید در جواب این سوال بگویم که جواب این سوال بستگی به چند مشخصه دارد که هنگام خرید جزیره باید از خودتان بپرسید. واقعا به آن نیاز دارم؟ آیا در هزینه من تاثیر زیادی می گذارد؟ چقدر از فضای آشپزخانه من را اشغال میکند؟ این ها تنها چند سوال بود که باید هنگام طراحی جزیره از خود بپرسید. برای فضای کوچیک چگونه جزیره نصب کنیم؟؟
اگر آشپزخانه شما هم کوچک است و میترسید که جزیره فضای زیادی را اشغال میکند اصلا نگران نباشید. چون با طراحی دقیق این مشکل را هم میتوانید حل کنید. طراحی جزیره هم چن سبک متفاوت دارد که باید برای طراحی آن را نیز شناخت. شما میتوانید از نوع جزیره متحرک استفاده کنید اینگه فضای زیادی از آشپزخانه شما هم اشغال نمیشود و میتوانید از آن استفاده کنید.
جزیره متحرک
یک نوع خاص از جزیره ها متحرک هستند یعنی با قرار دادن چرخ زیر آنها قابلیت حرکت را به آنها اضافه کرده اند. این جزیره را میتوان در تمام آشپزخانه جا به جا کرد. اما این نوع جزیره قابلیت نصب گاز یا سینک را ندارد. این نوع جزیره بیشتر برای میز نهار خوری، حمل ظروف، میز کار و… مورد استفاده قرار میگرد.
جزیره ثابت
این جزیره ها دیگر مانند جزیره متحرک حرکت نمیکند و فقط یک جا به صورت ثابت ایستاده است. این جزیره قابلیت نصب سینک و گاز را دارد. البته میتوان به عنوان میز نهار خوری یا میز کار استفاده هم کرد. این نوع جزیره بیشتر برای آشپزخانه های بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد.
اولین کار قبل از اینکه سفارش طراحی کابینت را بدهید این است که متراژ آشپزخانه و میزان بودجه خود را مشخص کنید بعد اقدام به ثبت سفارش کنید. حتما همیشه از مکان های مطمئن اقدام به سفارش کنید و قبل از سفارش از حرفه ای بودن فرد مطمئن بشوید.
هزینه اجرای کابینت
همان طور که تا به این جا هم متوجه شده اید اجرا و نصب کابینت آشپزخانه کار ویژه ای است. البته بسیاری از متریال ها مانند کابینت ام دی اف و کابینت هایگلاس به دلیل سادگی در نصب و ساخت مشکلی ایجاد نمی کنند. اما اگر کابینت های فاخر و مجلل تری می خواهید طراحی کابینت به یک کار حرفه ای تخصصی تبدیل می شود و البته هزینه کار افزایش می یابد. به طور کلی کابینت های کلاسیک به طرح ها و الگوهای پیچیده تری نسبت به کابینت های مدرن نیاز دارند. علاوه بر این، نوع متریال در اجرا، طراحی و نصب کابینت آشپزخانه نقش بسزایی دارد. به عنوان مثال، طراحی و اجرای کابینت تمام چوب فرآیند دشواری است. از طرفی متریال ام دی اف به دلیل قابلیت برش آسان و انعطاف پذیری بیشتر نسبت به کابینت های دیگر، ساخت، نصب و ایجاد آسان در زمان کوتاهی دارد.
برای ساخت کابینت های ممبران به ماشین های مخصوص و ماشین های پیشرفته نیاز است. اجرا و طراجی کابینت ممبران نیز کاری تخصصی است. اگر این فرآیند به درستی انجام نشود طول عمر و زیبایی کابینت شما را بسیار کاهش می دهد. بنابراین توصیه می کنیم اجرای کابینت های کلاسیک مانند کابینت تمام چوب، کابینت ممبران، کابینت های رنگ پولیشی و حتی کابینت های امروزی را به شرکتی بسپارید که تجریه های فراوان دارد. شرکت دکوراسیون داخلی سفید در این زمینه قطعا انتخاب خوبی برای شما است.
✅جان کلام
طراحی کابینت آشپزخانه یکی از مهم ترین بخش های ساخت و یا بازسازی خانه است. بنابراین بهتر است هرگز اهمیت آن را نادیده نگیرید و تمام اصول طراحی کابینت آشپزخانه را که کم و بیش در این مقاله به آن اشاره شده را در نظر بگیرید تا آشپزخانه ای شیک با کابینت و فضاهای کاربردی داشته باشید. انتخاب صحیح و درست و طراحی استاندارد کابینت باعث میشود سالیان سال از آنها خسته و دلزده نشوید. همچنین باید بدانید که هزینه ساخت آشپزخانه در حال حاضر مبلغ زیادی دارد که تکرار آن از نظر اقتصادی عاقلانه نیست.
امیدواریم مطالب بیان شده برایتان مفید و سودمند واقع شده باشد.