طراحی دکوراسیون اتاق نوجوان

طراحی اتاق خواب نوجوان

طراحی اتاق خواب  نوجوان دختر و پسر، از اون کارهای فوق العاده حساسه😬 چون بچه ها در این سن معمولا روحیات خاص خودشون رو دارن😎 پس کااااملا باید با نظر اونها پیش رفت تا احساس راحتی در اتاقشون داشته باشند.

وسایل اتاق خواب در دکوراسیون اتاق نوجوان

وسایل اتاق خواب نوجوان چه دختر چه پسر، معمولا با توجه به نیاز کاربر انتخاب می شوند. در اتاق خواب نوجوان این وسایل معمولا شامل تخخواب، میز تحریر، میز کامپیوتر، صندلی و – مبل مقاسلی، کمد و کتابخانه است. دیگر وسایل مورد نياز مثل برده، فرش و اکسسوری های دکوراتیو می تواند با وسایل اصلی از نظر طرح و مدل ست شود.

برخلاف اتاق خواب بزرگسالان که شلوغ نبودن، آرامش و راحتی فضا حرف اول را می زند، در طراحی اتاق نوجوان با توجه به روحیات نوجوان و نوع کاربری فضاء استفاده از طیف رنگ های روشن و خنثی و طراحی آرام بخش چندان رایج نمی باشد.

استفاده از سرویس خواب

باتوجه به مدت زمان زیادی که نوجوان قرار است در اتاق خود سیری كند، استفاده از سرویس خواب و دکوری های کاربردی و مناسب و همینطور متناسب با ابعاد اتاق مانند استفاده از تخت های چند منظوره، استفاده از میل، صندلی و میز تحریر راحت اهمیت زیادی دارد.

 نورپردازی مناسب

استفاده از نورپردازی مناسب و کافی بویژه برای زمان های مطالعه و استفاده از سیستم های موبایل و کامپیوتری از نکات مهم دیگری است که در زمان طراحی اتاق نوجوان باید به آن توجه شود.

به عنوان سخن آخر، چیدمان اتاق نوجوان باید به گونه ای باشد که بهترین بستر را برای حرکت او در مسیر درست و شکل گیری شخصیت و استقلال او آماده کند.

 

 

چیدمان در طراحی دکوراسیون اتاق نوجوان

نوجوانان اتاقی را می پسندند که مانند یک آپارتمان کوچک و مجهز به نظر برسد تا بتوانند با خیال راحت و آسوده بیشتر وقت خود را در آنجا سپری کنند. یک نوجوان بیشتر از اینکه به شلوغی و زیبایی اهمیت دهد، برایش مهم است که به علایق وی توجه کنید و استقلال او را مد نظر داشته باشید و سعی کنید وسایلی که در تملک وی قرار دارد در اتاق او باشد.

تاثیر رنگ ها در طراحی اتاق نوجوان

انتخاب ترکیبی چند رنگ از تونالیته های مختلف رنگ های خنتی مانند سفید، صورتی، طوسی و خاکستری در کنار طیف رنگ های سرد (آبی، سبز و بنفش) و رنگ های گرم (قرمز و زرد و نارنجی) برای اتاق نوجوان مناسب تر است.

رنگ قرمز در دکوراسیون اتاق نوجوان

رنگ قرمز به نوجوانان انرژی می دهد و به طور بالقوه تمرکز را افزایش می دهد ولی استفاده بیش از حد آن باعث پرخاشگری در برخی از کودکان می شود بهتره که با رنگ قرمز رنگ های سرد را متعادل کنید.

رنگ نارنجی در دکوراسیون اتاق نوجوان

رنگ نارنجی یک رنگ روشن و شاد که ارتباطات و اجتماعی شدن را افزایش می دهد و نوجوانان تمایل بیشتری به همکاری، برون گرا بودن و اعتماد به نفس دارند رنگ نارنجی را با سایه های ملایم سبز ، اسطوخودوس، یا کرم خنثی ترکیب کنید.

رنگ زرد در دکوراسیون اتاق نوجوان

رنگ زرد حال و هوای شاداب و آفتابی را به اتاق اضافه می کند نوجوانانی که در اتاق های زرد کار میکنند یاد می گیرند که تمرکز خود را افزایش می دهند.  اما در نوجوانانی که قبل از خواب دعوا می کنند یا زود از خواب بیدار میشن رنگ زرد این مشکل را بدتر می کند. رنگ زرد را با خاکستری، آبی یا سبز ترکیب کنید.

رنگ صورتی آرامش بخش است و احساس همدلی و پرورش را تشویق می کند. بزرگترین احتیاط در مورد رنگ صورتی این است که شاید سریعتر از هر رنگ دیگری از آن استقبال شود اما بچه هایی که در اتاق های صورتی رشد می کنند معمولا شروع به بیزاری از رنگ ها می کنند رنگ صورتی می تواند تحریک کننده باشد و باعث سردرد و احساس عصبی شدن شود.

 

 

 

طراحی لوکس اتاق نوجوان را در تصاویر زیر میبینید:

ویژگی های روانشناختی نوجوانی موثر در طراحی دکوراسیون اتاق نوجوان

نوجوان ها در این دوره ویژگی های رفتاری ویژه ای را بروز می دهند. در اکثر موارد آن ها از اینکه بهشان گفته شود چه کاری را انجام دهند یا انجام ندهند متنفرند. آن ها ممکن است رفتاری ستیزه جویانه داشته باشند، دوست دارند مرزها و محدودیت ها را کمرنگ تر کنند یا رفتارهای دیگری که به عنوان مادر یا پدر یک نوجوان به خوبی با آن ها آشنا هستید. پس علاوه بر نظارت باید به این ویژگی های آنان نیز توجه شود.

۱.تفاوت دکوراسیون اتاق نوجوان و کودک

باید توجه کنید که دکوراسیون اتاق نوجوان تجربه متفاوتی نسبت به طراحی اتاق خواب کودک است. زندگی یک کودک حول محور خانواده و وابسته به آن هاست. به همین خاطر ممکن است بخش زیادی از آن را با نظر خودتان بچینید اما با آغاز نوجوانی فرزند شما به سمت مستقل شدن حرکت می کنند و دچار تغییرات متعددی در جنبه های مختلف زندگیش می شود.
اکثر این تغییرات معمولا در دو جا اتفاق می افتند : ۱) محیط خارجی. مثل مدرسه، پارک، سینما، مراکز خرید و… ۲) محیط داخلی مثل خانه؛ مکانی مقدس که همه ما در آن احساس آرامش، سلامت و امنیت می کنیم.

۲.تاثیر محیط بر رشد نوجوان و شکل گیری هویت

در اصل بخشی از شخصیت، رفتار و رشد عاطفی نوجوان ها در اتاق خواب هایشان به وجود می آید و شکل می گیرد. از این گذشته، اتاق نوجوان جایی است که او بیشتر وقت خود را در آن می گذراند. درس خواندن، وقت گذراندن با دوستان، خیال پردازی های نوجوانانه، مطالعه کردن، گوش دادن به موسیقی و… با توجه به زمان زیادی که آن ها در اتاق خوابشان صرف می کنند و تغییراتی که پیش تر گفته شد، چیدمان باید به گونه ای باشد که بهترین بستر را برای حرکت نوجوان در مسیر درست آماده کند.

۳.طراحی دکوراسیون اتاق نوجوان به منزله تجربه مسئولیت پذیری

پدرها و مادرها تمایل زیادی دارند اتاق نوجوان را هماهنگ با بقیه خانه بچینند. اما چرا این کار را به خود نوجوان واگذار نکنیم؟ این کار به ویژه برای والدین بسیار کنترلگر سخت است اما باید به او فضا بدهید و بگذارید در قلمروی خود پادشاهی کند! شاید نگران عدم هماهنگی و توازن محیط باشید اما به او اجازه دهید درباره رنگ دکوراسیون اتاق نوجوان، نوع و محل قرارگیری مبلمان، تخت خواب، کمد و میز مطالعه مطالعه و انتخاب و بعد از مشورت با شما آن را عملی کند. این کار باعث می شود او احساس موفقیت را تجربه کنند؛ بدون توجه به اشتباه بودن یا نبودن کار او، بدون افراط و تفریط (مثلا شکستن دیوار برای ایجاد فضای اضافی) فرصت این تجربه را در اختیار نوجوانتان قرار دهید.

طراحی دکوراسیون اتاق خواب دونفره نوجوان

با کوچک شدن خانه ها و کمتر شدن تعداد اتاق ها، دکوراسیون اتاق نوجوان دو نفره اهمیت خاصی پیدا کرده است. اغلب خانواده ها ناچارند یک اتاق را برای دو نوجوان خود در نظر بگیرند. این موضوع ممکن است کمی باعث تکدر خاطر آنها شود. اما اگر خلاقیت و سلیقه بیشتری به خرج دهند قطعا یک فضای آرام و دوستانه فراهم خواهد شد.

کلام آخر

به عنوان سخن آخر، طراحی اتاق نوجوان باید به گونه ای باشد که بهترین بستر را برای حرکت او در مسیر درست و شکل گیری شخصیت و استقلال او آماده کند.

5/5 - (2 امتیاز)
تماس با کارشناس