پنتری فضای کوچکی در خانه با مجموعه ای از قفسه ها برای نگهداری اقلام و لوازم است. ظروف آشپزخانه یا محصولات غذایی فاسد نشدنی در پنتری نگهداری می شوند. مهم نیست که خانه چگونه طراحی و ساخته شده است، فضایی وجود دارد که می توان از آن به نحو مطلوب استفاده کرد. فضایی که معمولا در آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد، پنتری است. معمولا پنتری ها به صورت طبقات یا طاقچه یا پارتیشن در ابعاد دلخواه ساخته می شوند. جنس این قفسه ها از چوب گرفته تا ام دی اف و … متفاوت است. در گذشته، پنتری معمولاً فضایی تاریک و سرد برای نگهداری مواد غذایی فاسد شدنی مانند نان و کیک بود. در واقع واژهی پنتری از کلمه فرانسوی پن (pan) به معنی نان گرفته شده است. امروزه مفهوم پنتری (pantry) گسترش یافته و به فضایی ضروری برای خانه های مدرن تبدیل شده است.
پنتری چیست؟
پنتری فضای کوچکی است که در داخل یا نزدیک آشپزخانه برای نگهداری انواع مواد غذایی و خوراکی ها قرار می گیرد. pantry ریشه فرانسوی دارد و از کلمه پن یا نان گرفته شده است. در گذشته در خانه های فرانسوی بخشی از آشپزخانه را به صورت قفسه ای برای نگهداری نان در نظر می گرفتند. اما امروزه اغلب از پنتری ها برای نگهداری مواد غذایی مختلف مانند حبوبات، شکر، ادویه جات و … استفاده می شود. اقلامی که نیازی به نگهداری در دمای پایین و در یخچال ندارند، عموماً در پنتری نگهداری می شوند و زیاد استفاده نمی شوند. به عنوان مثال، ممکن است چندین بار در روز به روغن، نمک، فلفل و چای نیاز داشته باشید، اما ممکن است هر دو یا سه روز یک بار به لوبیا نیاز داشته باشید. بنابراین، اقلام پرکاربرد مانند ادویه جات را در سبد سوپری در کنار گاز قرار می دهند تا همیشه در دسترس باشند.
کاربرد پنتری در کابینت آشپزخانه چیست؟
از پنتری در کابینت برای استفاده حداکثری از فضای آشپزخانه و ایجاد نظم و زیبایی در آن استفاده می شود. علاوه بر این، با کمک پنتری روم، می توانید موادی را که بوی آن روی مواد خوراکی دیگر تأثیر می گذارد، از هم جدا کنید. طبیعتا در آشپزخانه ای که فضای کافی برای نگهداری ظروف وجود دارد، محیط همیشه تمیز و منظم است. بنابراین اگر به صورت عمده و ماهانه خرید می کنید، می توانید با طراحی کابینت پنتری از کمبود فضا خلاص شوید. پس به طور واضح تر کابینت پنتری در موارد زیر کاربرد دارد:
- دسترسی آسان به غذا در نزدیکی آشپزخانه
- مکانی برای نگهداری وسایل آشپزخانه مانند وسایل برقی و دستی
- حفظ نظم و نظافت آشپزخانه و استفاده مناسب از فضای آن
- جلوگیری از تغییر طعم و بوی مواد غذایی با تفکیک اصولی آنها
- و…
طراحی پنتری
هیچ محدودیتی برای ساخت و نصب طبقات وجود ندارد. پنتری را میتوان حتی در اتاق برای نگهداری هر نوع وسیلهای طراحی نمود. برای مثال می توانید فضای زیر پله ها یا کنار ماشین لباسشویی را برای نگهداری محصولات شوینده برای طراحی و چیدمان طبقات در نظر بگیرید. متخصصان می توانند بسته به فضای محل مورد نظر و سطح موجود برای اجرای قفسه ها، در اندازه ها و شکل های مختلف پنتری طراحی کنند. در ابعاد طبقات محدودیتی وجود ندارد و بسته به متراژ خانه می تواند به اندازه یک اتاق باشد و یا در فضایی کوچک در یکی از فضاهای خانه باشد. حتی می توان آن را به عنوان یک کابینت مخفی طراحی کرد. قفسه ها باید به اندازه کافی محکم و مستحکم باشند تا وزن اقلامی که روی آنها قرار می گیرند تحمل کنند.
طبقات و پارتیشن ها باید طوری طراحی شوند که ظروف و مواد با هر شکلی را در خود جای دهند. جنس دیواره های پنتری میتواند چوبی یا شیشه ای یا حتی مات باشد و برای قفسه ها از متریال فلزی یا چوبی استفاده میشود. به طور کلی، جنس، شکل و اندازه بستگی به سلیقه و بودجه شما دارد. قفسه های کشویی می توانند انتخابی ایده آل برای دسترسی آسان به وسایل داخل پنتری باشند.
انتخاب متریال و سبک
اگر سبک کلی آشپزخانه شما مدرن نیست و در این فضا از کابینت های کلاسیک استفاده می کنید و فضای جداگانه ای برای طراحی پنتری روم ندارید، کابینت پنتری شما باید به سبک کلاسیک ساخته شود. در غیر این صورت هیچ محدودیتی برای انتخاب سبک وجود ندارد. برای ساخت پنتری و قفسه های خود می توانید از ام دی اف، چوب، شیشه یا حتی آلومینیوم استفاده کنید، مهم ترین نکته در انتخاب این متریال بودجه و سلیقه شماست. مهم ترین سبک های طراحی دکوراسیون امروزه عبارتند از:
- سبک مدرن
- سبک نئوکلاسیک
- سبک کلاسیک
- سبک رومی
- سبک فرانسوی
هزینه طراحی و ساخت پنتری کابینت
در طراحی و ساخت کابینت پنتری باید به عوامل مختلفی توجه شود. اولین عاملی که بر هزینه کل ساخت پنتری تأثیر می گذارد ابعاد آن است. ساخت یک پنتری بزرگتر قطعا هزینه بیشتری خواهد داشت. دومین عامل مهم در تعیین قیمت نهایی، نوع متریال به کار رفته در ساخت درب، بدنه و قفسه های آن است. عامل دیگری که هزینه نهایی را تعیین می کند، تعداد و اندازه قفسه های پنتری است. در صورتیکه از رنگ برای پوشش بدنه و نمای کار استفاده شود. هزینه خرید و اجرت نقاشی یکی از پارامترهای اساسی و تاثیرگذار خواهد بود.
تفاوت مهم کابینت پنتری با پنتری روم چیست؟
همانطور که گفتیم پنتری روم ها قسمت های مجزا با قفسه هایی در داخل یا خارج آشپزخانه هستند که برای نگهداری مواد غذایی در خارج از یخچال استفاده می شوند. به طور کلی این اتاقک ها در دو سبک مدرن و نئوکلاسیک طراحی می شوند. در سبک مدرن، کابینت و قفسه ها از ام دی اف و در سبک نئوکلاسیک از شلف های چوبی برای قرار دادن قفسه ها روی دیوار استفاده می شود. اما کابینت های پنتری که فضای کوچک تری دارد در آشپزخانه یا نزدیک آن و در گوشه یخچال و گاز و زیر پله و بیشتر به صورت کشویی ساخته می شود. بنابراین، مهم ترین تفاوت بین کابینتهای پنتری با پنتری روم، موقعیت مکانی و فضایی است که در اختیار آنها قرار می دهد. در واقع پنتری روم که بیشتر در خارج از آشپزخانه قرار میگیرد، ابعاد بزرگتری به نسبت کابینت پنتری دارد و طبیعتاً فضای بیشتری را هم برای شما فراهم میکند.
واقعا عالیه من عاشق این شدم انشالله برای خونه قشنگمون همین طرح رو میزنیم
سلام بله حتمن
میتونید برای مشاوره رایگان هم با کارشناسان ما تماس بگیرید…
سلام خيلي طراحی عالی برای آشپزخانه من که خوش آمد
سلام و درود
بله سپاس از شما