سقف کاذب چیست؟
سقف کاذب نوعی پوشش سقف ولی غیر باربری میباشد که بعد از سقف بازه ای اجرا میگردد. سقف کاذب قسمتی از معماری داخلی است که برای پوشش سقف اصلی (زیر سقف) به کار میرود. سقفی است غیر باربر که به دلایل فنی و معماری در ساختمان به کار برده میشود. سقف کاذب به عنوان یک پوشش برای سقف اصلی در نظر گرفته می شود این پوشش نه تنها زیبایی سقف را دو چندان می کند، بلکه با استفاده از آن می توان تاسیسات و سیم کشی ها را پوشش داد و دغدغه مخفی نگه داشتن آنها را رفع کرد.
مزایای سقف کاذب
اجرای صحیح این نوع سقف در ساختمان ها میتواند به میزان قابل توجهی سوخت را کاهش دهد. سقف کاذب با حذف بخشی از فضای سرمایش و گرمایش میزان مصرف انرژی را که برای این منظور به کار میرود، کاهش میدهد. این سقف به سقف اصلی و دیوارهای اطراف متصل می گردد و سازه اصلی بار آن را تحمل می کند. سقف کاذب برای عایق نمودن سقف در برابر صدا و حرارت، اجرای نورپردازی های دکوراتیو و پوشش سیم های تاسیسات کاربرد دارد و در اکثر خانه های امروزی می توان نمونه های مختلف آن را مشاهده کرد.
این سقف ارتفاع اتاق را کاهش می دهد، به همین منظور برای جلوگیری از ایجاد فضایی محدود و تنگ آن را لزوما دیوار به دیوار اجرا نمی کنند. امروزه با خلق ایده های جدید، طرح های متنوعی برای سقف کاذب ارائه می شود که می توان با توجه به سلیقه و دکوراسیون مورد نظر آن ها را انتخاب نمود.
مزیت کلی که همه با آن آشنا هستند این است که ظاهر زیبایی شناختی و نسبت فضاهای داخلی را بهبود می بخشد، سقف کاذب مزایای زیادی دارد که تعداد کمی از آنها در زیر ذکر شده است:
- کانال کشی و سایر عناصر ساختاری که مانع زیبایی اتاق می شوند را پنهان می کند.
- به عنوان عایق حرارتی عمل می کند.
- با کاهش مشکلات اکو به عنوان یک مانع صوتی عمل می کند. (به ویژه در سالن های تئاتر، سالن های کنفرانس، سالن های نمایش و غیره)
- به عنوان یک عنصر ضد میکروبی (به ویژه در مراکز مراقبت های بهداشتی، بیمارستان ها و کلینیک ها مورد نیاز) عمل می کند.
- سقف کاذب همچنین می تواند به عنوان جداکننده آتش عمل کند اگر مواد مورد استفاده در ساخت کاشی های سقفی از الیاف معدنی یا پانل های چوبی درجه آتش باشد.
- فضای باقی مانده بین پایه ها و کاشی های سقفی به عنوان مجرای عمل می کند که تمام سیم کشی ها و سیستم روشنایی مخفی را حمل می کند.
دلایل استفاده از سقف های کاذب را میتوان به ترتیپ زیر برشمرد:
- ایجاد رویه ای برای پوشش قسمت زیرین سقف ساختمان
- ایجاد فضایی برای جاسازی تاسیسات و تجهیزات سبک وزن
- بهبود عایق صوتی و یا حرارتی سقف هر طبقه از ساختمان
- ایجاد سقفی کوتاه تر برای فضای داخلی ساختمان
معایب سقف کاذب
ارتفاع اتاق را به میزان جند اینچ یا چند سانتی متر کاهش دهد، زیرا سقف سازه ای احرا میشود، نیاز به مراقبت های مکرر دارد و دارای طول عمر طولانی نیستند. سقف های کاذب بعد از مدتی نشت میکنند و پس از چند سال استفاده مکرر رنگ پریده و چک آلود میشود.
انواع سقف کاذب
1. کناف
این مدل سقف دو نوع ثابت و متحرک داره که نوع ثابت، از پنل های گچی یا سیمانی و نوع متحرک از تایل های گچی و پروفیل های گالوانیزه ساخته میشوند.
2.رابیتس
از برگه های رابیتس تشکیل میشه و از نبشی و میلگرد برای زیرسازی استفاده میشه و از کناف قیمت بیشتری داره.
3.گریلیوم
این مدل سقف از جنس آلومینیومه و از فولاد برای زیرسازی استفاده میشه. قیمت بالایی داره و بسیار جذاب و لاکچریه و عمدتا مناسب دیزاین اداری میباشد.
4.چوبی
تو این مدل کلاف کشی عمدتا با فولاد انجام میشه و بعدش قسمت چوبی نصب میشه. گرون قیمته و بهتره برای قسمت های مشخص مثل بالای تخت خواب استفاده بشه.
5.آکوستیک یا جاذب صوت
این نوع سقف از تایل های گچی یا پارچه ای با زیرسازی پروفیل های گالوانیزه ساخته میشه. جاذب صوته و قیمت ارزونی داره و مناسب سینماست.
6.آلومینیومی
راین سقف کاذب از پنل های آلومینیومی با زیرسازی پروفیل فولادی ساخته میشه و گرون قيمته . استحکام خوبی داره و ضد حريق نیز میباشد.
7.پی وی سی
این سقف از پنل های نواری پی وی سی ساخته میشه و از پروفیل فولادی برای زیرسازی استفاده میشه. قیمت بالایی داره و ضد آبه و مناسب استخر و حمامه.
8.آی گلس
این مدل از مواد شفاف مثل آکریلیک درست میشه که قابلیت برگردوندن نور رو داره . تنوع طرح و رنگ زیادی داره و در عین زیبایی گرون قيمته.
نتیجه گیری
یکی از متریال هایی که در انواع خانه ها مورد استفاده قرار می گیرد سقف کاذب یا Ceiling است. برای مثال سقف کاذب آشپزخانه و یا سقف کاذب مغازه در فاصله ای پایین تر از سقف اصلی ساختمان اجرا می شود و به دلیل قابلیت تنوع دکوراتیو و نورپردازی، نمای زیبایی به سقف منزل می دهد. اما نکته ای که در این زمینه لازم است بدانید این است که بکارگیری این سقف تنها برای دکوراسیون داخلی منزل نیست و شما می توانید براحتی آن را در دکوراسیون فروشگاه، دفاتر اداری، فروشگاه ها و سالن های اجتماعات به کار گیرید. همچنین تنوع رنگ و مصالح آن به شما اجازه می دهد که حق انتخاب بسیاری از این بابت داشته باشید.
سوالات متداول سقف کاذب
آیا خانه من به سقف کاذب نیاز دارد؟
مهم است که همیشه به یاد داشته باشید که قدرت تصمیم گیری در اختیار شماست. شما می توانید انتخاب کنید که سقف کاذب نصب شود یا خیر. با این حال، عاقلانه است که اذعان کنیم، جدا از جذابیت زیبایی شناختی، سقف های کاذب ویژگی های کاربردی هستند. آنها می توانند سفارشی شوند تا مطابق با نیازهای خانه شما باشند، آنها در طرح های مقاوم در برابر رطوبت و ضد آتش هستند. سقف های کاذب به جذب گرما و صدا کمک می کنند و سیم کشی زشت، قطعات یا ویژگی های سقف شما را پنهان می کنند.
سقف کاذب چقدر دوام دارد؟
با توجه به شرایط مساعد، سقف کاذب با کیفیت خوب نصب شده می تواند تا بیست سال دوام بیاورد. با این حال، تعمیر و نگهداری کلیدی است.
یا سقف کاذب گرما را جذب می کند؟
سقف های کاذب نه تنها از نظر زیبایی شناسی جذاب هستند، بلکه جاذب موثر صدا و گرما نیز هستند. آنها ویژگی های کاربردی هستند که هم جذابیت و هم فضای خانه شما را افزایش می دهند. هوا (که رسانای بد گرما است) بین سقف اصلی و سقف کاذب به دام افتاده است به حفظ دمای اتاق کمک می کند. مصالح سقف کاذب مانند گچ، POP، الیاف، چوب، تخته سه لا به عایق حرارتی نیز کمک می کنند.
بهترین نوع سقف کاذب کدام است؟
هر نوع سقف کاذب مزایا و معایب خاص خود را دارد. اما با در نظر گرفتن هزینه، در دسترس بودن، دوام و جنبه های نگهداری، سقف های کاذب گچی یا POP بهترین گزینه های موجود هستند. آنها سبک هستند، به راحتی نصب می شوند، نویز و گرما را جذب می کنند، آزادی طراحی را فراهم می کنند و به راحتی قابل اصلاح یا تعمیر هستند.
نقش و اهمیت پرده در دکوراسیون اداری چیست؟
فضای اداری، مکانی است که کارمندان ساعتهای طولانی در آن حضور دارند و طراحی دکوراسیون [...]
سپتامبر
انواع مبل مخصوص اتاق خواب
شکل، طراحی، تزئینات و خصوصیات مبلها در هر اتاق، اولین چیزی است که نظر افراد [...]
سپتامبر
بهترین جای تلویزیون در منزل کجاست؟
طراحی داخلی منزل و چیدمان مبلمان تاثیر شگرفی بر خلق و خوی اعضای خانواده دارد. [...]
سپتامبر
منظور از واک این کلوزت چیست؟
در خانههای مدرن و جدید، اتاقها و فضاهای جدیدی ایجاد میشوند که در خانههای قدیمی [...]
آگوست
راهنمای کاربردی انتخاب درب چوبی برای منزل
انتخاب هوشمندانه درب چوبی مناسب میتواند تحولی چشمگیر در فضای داخلی و خارجی خانهتان [...]
آگوست
درب لابی و انواع مدل های آن
درب های لابی را می توان از متریال مختلفی ساخت. برخی از این انواع شامل [...]
آگوست