رنگهای مکمل در دکوراسیون داخلی کدامند؟

رنگ های مکمل

رنگ های مکمل درست در مقابل یک دیگرند. گاهی کنتراست بالای آن ها بافت را بسیار زیبا می کند. به طور مثال رنگ نارنجی، رنگ انرژی هاست. رنگی که احساسات ما را به خوبی فراخوانی می کند و اثر مثبتی در مقابله با افسردگی دارد و تفاوت رنگ نارنجی با بقیه رنگ ها این است که جلوه خاصی به پوست می دهد. دو رنگ نارنجی و آبی دو رنگ متفاوتی است که تلفیقی از شور و هیجان دارد و چشم نواز است. از رنگ های پرنشاطی مانند نارنجی برای کودکان زیاد استفاده کنید.

تو انتخاب رنگ خونتون اگه میخواین ترکیب رنگی رو انتخاب کنید که به شدت جلب توجه کنه میتونید از ترکیب رنگ های مکمل در کنار هم استفاده کنید.

رنگ های مکمل رنگ هایی هستن که تو دایره رنگی دقیقا روبروی هم قرار میگیرند یعنی روی قطر دایره. این رنگ ها بیشترین کنتراست رو با هم دارند و وقتی کنار هم قرار میگیرند یکدیگر رو تشدید میکنند. ترکیب های مکمل خیلی جسورانه و تاثیر گذارن و فضایی هیجان انگیز بوجود میارن؛ اگه بخواین ترکیب رنگ های مکمل کمی متعادل تر بشه میتونین یک رنگ خنثی رو در کنار اونها قرار بدین. بهترین راه استفاده از قانون ۶۰_۳۰_۱۰ هست. به این صورت که ۶۰ درصد فضا از رنگ خنثی تشکیل بشه و ۳۰ درصد و ۱۰ درصد مابقی از دو رنگ مکمل انتخابی

کدام رنگ ها را انتخاب کنیم؟

هر رنگی که انتخاب می کنیم در مورد این که چقدر وقت در آن صرف می کنیم دقت باید کنیم. چه فعالیت هایی قراره انجام بشه! آیا نور خورشید وارد اتاق میشود یا خیر و در چه زمان هایی وارد میشود اتاق چقدر بزرگ است؟

رنگ های روشن احساس فضای بزرگ تری را می دهند و رنگ های تیره تر یا گرم باعث کوچک تر شدن فضا. تعادل و توازن در استفاده رنگ باید رعایت شود. وحدت و هماهنگی رنگ ها باعث میشود که به طور مثال آن رنگ دلخواه در کنار آن هماهنگی استفاده کردیم بیش تر به چشم بیاید حتی در تضاد رنگی باید ان تضاد به بهترین شکل دیده شود.

1.رنگ قرمز

برای ایجاد یک جهت تشدید و جذاب برای اتاق خود اشتیاق را زیاد میکند؛ روشی بسیار مؤثر برای جلب توجه افراد به اشیا یا عناصر خاص باشد رنگ قرمز برای افرادی که دچار تنش های عصبی هستند بسیار مضر است.

2.رنگ زرد

برای دادن جوی روشن و خوش بینانه برای چیزهای ایستاده عالی است شما میتوانید از مقادیر کم از لوازم، گل یا عکس استفاده کنید. رنگ زرد مناسب هر شکل نوک تیز و مثلثی است رنگ زرد در مراکز آموزشی می تواند یک انتخاب هوشمندانه باشد.

3.رنگ سبز

دیوارهای سبز و سقف های سبز هر دو حاکی از پایداری و گرما و دوستانه هستند. به عنوان رنگ تاکید استفاده می شود. این رنگ یکی از رنگ های مناسب برای چشم انسان است بهترین راه برای استفاده از رنگ سبز در طراحی داخلی ترکیب چندین رنگ، یا سبز ترکیبی و با رنگ های دیگر است.

4.رنگ مشکی

از اثرات روانی رنگ سیاه برای ایجاد یک وجه زیبا و پر رنگ برای منزل خود استفاده کنید. جوی ظریف و پیچیده به طراحی داخلی میدهد از سیاه زیاد استفاده نکنید فقط برای برجسته کردن چیزهایی مانند قاب عکس و جزئیات فلزی

5.رنگ سفید

برای ایجاد یک نگاه تازه و تمیز در منزل خود استفاده کنید برای ایجاد ظاهری سبک،  آرام و خاص به کار میرود اغلب رنگ سفید در ترکیب با رنگ متضاد خود یعنی سیاه به کار برده میشود که زیبایی بی حد وصفی را به دکوراسیون و نما میدهد.

رنگ های مکمل در دکوراسیون

همینجور که میدونیم برای زیبایی خانه هایمان نیاز داریم که رنگ هایی که در کنار هم مکمل میشن رو بشناسیم. در لحظه ورود به یک اتاق، رنگ‌های غالب آن بیشترین تاثیر را روی بیننده می‌گذارند. از این‌رو، استفاده صحیح از رنگ‌های مکمل برای ایجاد فضایی آرامش‌دهنده یا پرنشاط، ضروری به نظر می‌رسد.

شرکت دکوراسیون داخلی سفید در این مقاله چند تا از رنگ های مکمل در دکوراسیون داخلی رو براتون آورده:

آبی و سفید :

یک ترکیب رنگی شیک و کلاسیک که مناسب اتاق خواب، سالن پذیرایی و نشیمن است. برای چیدمان رنگ آبی سلطنتی (Royal blue) در کنار سفید، تردید نداشته باشید

طوسی و زرد:

اگر از طرفداران رنگ زرد هستید و برای ست کردن آن با چیدمان دچار مشکل شده‌اید، طوسی بهترین گزینه برای همنشینی در کنار رنگ زرد است.

طوسی و سفید:

در چیدمان‌های مدرن، ترکیب سفید و طوسی انتخاب مناسبی است. با افزدون رنگ‌های شاد مانند نارنجی، قرمز، زرد یا آبی جذابیت فضا را افزایش دهید.

نارنجی و طوسی:

اگر دکوراسیون منزل‌تان طوسی رنگ است و از آن خسته شده‌اید، افزودن رنگ نارنجی به محیط، شادابی و انرژی را به محیط بازمی‌گرداند.

سبز و سفید:

اگر می‌خواهید جلوه‌ای سلطنتی و باشکوه به سالن پذیرایی بدهید، سبز و سفید بهترین گزینه است.

سه اصطلاح رایج برای ارزیابی رنگ ها از نظر زیبایی شناسی عبارت انداز

  •  امپرسیون (Impression): احساسی که رنگ به بیننده منتقل می کند.
  • اکسپرسیون (Expression): این ویژگی بیان کننده میزان هیجان و تأثیر رنگ در ذهن بیننده است.
  • کنستراکسیون (Construction): این خصوصیت نشان دهنده میزان تقابل و اختلاف میان حالت های مختلف یک رنگ است.

الگوی رنگهای مکمل Complementary

رنگ هایی که در چرخه رنگ مقابل یکدیگر قرار دارن.
مثال: قرمز و سبز، آبی و نارنجی، زرد و بنفش کنتراست بالایی که در رنگ های مکمل وجود داره انرژی و تحرک زیادی رو القا میکنه.

الگوی رنگ های متشابه Analogous

رنگ هایی که در چرخه رنگ در کنار هم قرار دارن. این رنگ ها معمولا با یکدیگر خیلی خوب جور میشن و هارمونی ای زیبا به وجود میارن .

سه گانه ها Triadic

رنگ هایی که در چرخه رنگ در سه نقطه مساوی قرار گرفتن . (سه گوشه مثلث متساوی الاضلاع). هارمونی در رنگ های سه گانه کاملا پر تحرک هستند، حتی اگر آن ها بسیار کم رنگ و یا ترکیب شده با خاکستری باشن . برای داشتن یک هارمونی سه گانه موفق باید توازن را دقیقا رعایت کرد؛

اهمیت پالت های رنگی در دکوراسیون داخلی

علاوه بر راحتی حرارتی، صوتی و نوری، رنگ‌ها عواملی هستند که بر حسی که ما در محیطی احساس می‌کنیم تأثیر می‌گذارند و به وسیله‌ای قوی برای تأثیرگذاری بر رفتار کاربر تبدیل‌ می‌شوند.

در زمینه طراحی، امکانات بی‌نهایت است – تضاد بین مواد و رنگ‌های مختلف، مانند رنگ‌های پاستل یا نئون، یا حتی آکروماتیسم. در هر صورت، رنگ‌ها ابزاری اساسی برای تشدید یا کاهش حضور عناصر، تسهیل یا پیچیده‌تر کردن خوانش محیط به عنوان یک کل هستند.

 

سوالات متداول

چه لزومی دارد که رنگ های مکمل در دکوراسیون داخلی رو بشناسیم؟

همان طور که گفته شد همینجور که میدونیم برای زیبایی خانه هایمان نیاز داریم که رنگ هایی که در کنار هم مکمل میشن رو بشناسیم. در لحظه ورود به یک اتاق، رنگ‌های غالب آن بیشترین تاثیر را روی بیننده می‌گذارند. از این‌رو، استفاده صحیح از رنگ‌های مکمل برای ایجاد فضایی آرامش‌دهنده یا پرنشاط، ضروری به نظر می‌رسد.

منظور از رنگ های مکمل چیست؟

رنگ های مکمل رنگ هایی هستن که تو دایره رنگی دقیقا روبروی هم قرار میگیرند یعنی روی قطر دایره. این رنگ ها بیشترین کنتراست رو با هم دارند و وقتی کنار هم قرار میگیرند یکدیگر رو تشدید میکنند. ترکیب های مکمل خیلی جسورانه و تاثیر گذارن و فضایی هیجان انگیز بوجود میارن؛

4/5 - (3 امتیاز)
تماس با کارشناس