معرفی انواع گچ بری

گچ بری چیست؟

از قدیم هنر چسباندن گچ روی دیوار یا سقف و شکل های هنری بخشیدن به آن را گچ بری می گفتند. گچبری مدرن یا گچبری کلاسیک، هرچه باشند از قدیم در ایران بسیار طرفدار داشته اند و از شاخه های مهم معماری ایرانی هستند. درگچبری مدرن سقف پذیرایی طرح ها خیلی ساده تر از گچ بری کلاسیک هستند. در گچبری مدرن عموما از بک رنگ و طرح به صورت تکرار شونده، روی سقف و دیوار گچ کاری می شود. می توان دیوارهای بلند را با استفاده از قاب های گچبری شده حس و حالی تازه بخشید، اصلا شاید بشود داخل این قاب ها را با تابلوهای نفیس و زیبا زیباتر هم کرد، این دیگر به سلیقه خودتان بر می گردد.

اجرای گچ بری و تاثیر آن بر دکوراسیون داخلی

لازم است بدانید در همه بخش های خانه ما میتوانیم از گچ بری استفاده کنیم. خصوصا گچبری های امروزی رابطه ی تنگاتنگی با سقف های کاذب و نورپردازی های مخفی یا غیر مستقیم دارد. لازمه بدونید که باید تناسب طراحی و حجم های گچبری باهرفضا رعایت بشه به عنوان مثال قرار نیست همون طراحی که مناسب آشپزخانه هست رو در اتاق خواب هم اجرا بشه.

 

 

هنگام طراحی و اجرای گچبری به چه نکاتی توجه کنیم؟ گچبری قراره جلوه ی بهتر و زیباتری به خانه ی شما بده، اما اگر چند اصل ساده رو رعایت نکنین ممکنه هزینه و زمانی که صرف می کنین نتیجه عکس بده. بنابراین هنگام طراحی و انتخاب مدل گچبری خانه باید به موارد زیردقت کرد:

  • ارتفاع سقف
  • دکوراسیون کلی خانه
  • پرهیز از افراط و تفریط
  • حفظ ارامش بصری
  • استفاده ی آگاهانه از رنگ

کاربرد گچ بری در دکوراسیون داخلی

گچبری برای جدا کردن یکپارچگی سقف و دیوار به کار می رود و روشی مناسب برای زیبایی و تمایز این دو قسمت است. در حقیقت گچبری ماهیت فضا را تعریف میکند و عليرغم ايجادفضایی رسمی به آن جان بخشیده و جلوه بصری را تقویت می نماید. گچبری های سنگین خیلی برجسته و حجيم مناسب سالن هایی با سقفهای بلند و ترجیحاپنجره های قدی هستند. اگر ارتفاع سقف خانه شما در حد استاندارد یا کوتاه تر است. سعی کنید طرحهای شلوغ و حجیم انتخاب نکنید.

هرچند گچبری های رنگی تقریبا منسوخ شده اند، اما استفاده از رنگ هایی خاص در بخش هایی از گچبری میتواند حس اصالت و و اشرافیت بیشتری در خانه ایجاد کند. البته بهتر است گچبری رنگی فقط در فضاهای بزرگتر اجرا شود. در قدیم هم از هنر گچبری برای از سادگی درآوردن سقف ها استفاده می شده است. گچبری های سقف دارای اشکال مختلف و متفاوتی هستند که می توان آن ها را با توجه به چیدمان مبلمان ها و یا حتی سبک دکوراسیون خانه انتخاب کرد. از گچبری ها برای جدا کردن دیوار از سقف و از بین بردن حالت یکپارچگی آن ها استفاده می شود. معمولا این گچبری ها رنگی متفاوت از دیوار و سقف دارند و بیشتر هم با رنگی مکمل رنگ اصلی دیوارها رنگ می شوند تا زیبایی آن بیشتر به چشم بیاید.

می توان برای ایجاد هماهنگی بیشتر در دکوراسیون داخلی فضاهایی مانند اتاق خواب و یا نشیمن در بالای درب های ورودی هم از همان گچبری هایی که در دیوارها استفاده شده استفاده کنید. بهتر است سبک و طرحی ازگچبری را انتخاب کنید که بتوانید آن را در باقی قسمتهای خانه مانند آشپزخانه دیوار پلكان داخلی و حتی سرویس بهداشتی هم به کار ببرید. استفاده از گچبری فقط برای سالن پذیرایی، دیگر امر پذیرفته شده ای نیست.

 

 

طراحی سقف با گچ بری و قرنیز

بسیاری از ما کمتر به سقف به عنوان عنصری مهم برای ایجاد تغییر در فضا توجه می کنیم و شاید این مسئله به این دلیل است که فکر میکنیم سقف خارج از دید است. اما اضافه کردن قرنيز آلات به سقف می تواند یک بعد و ساختار کاملا جدید به خانه اضافه کند. این کار میتواند نقطه کانونی را گسترش داده، ریتم و مدولاسیون اضافه کرده و بستری برای اضافه کردن رنگ و چیزهای دیگر فراهم کند.

اضافه کردن قرنيز آلات و گچ بری ها به سقف راه مقرون به صرفه ای برای تغییر شخصیت یک اتاق است. اضافه کردن الوارهای چوبی کم عمق و نزدیک به هم می تواند به اتاق ساختار داده و زیبایی کلی آن را ارتقا دهد. با رنگ کردن این الوارها به رنگی روشن که بتواند بدون تیره کردن آن جلوه بصری زیبایی به آن بدهد، باعث روشن تر شدن فضا و ایجاد آرامش و در عین حال حفظ حس رسمی بودن فضا میشود.

اضافه کردن قرنیز آلات به سقف، خواه چند لایه ساده باشد و یا چند الوار چوبی رنگ شده، میتواند حتی یک رختشویخانه کوچک و ساده را تبدیل به فضایی زیبا و جذاب کند. این کار با یک بازسازی کوچک در خانه ای که میخواهد تبدیل به فضای منحصربه فرد با هزینه کمی شود امکان پذیر است. قرنیزهای سقف در یک راهروی دراز بسیار با ارزش هستند. با این کار میتوان حس دراز بودن راهرو را از آن گرفت و این فضا را تبدیل به فضایی خوشایند و جذاب کرد.

یک سقف مسطح را میتوان با استفاده از قرنیزها و الوارهای چوبی تبدیل به سقفی منحنی کرد. البته این کار را نمی توانید خودتان انجام دهید. انجام این کار نیاز به یک طراحی دقیق و یک فرد متخصص دارد؛ اما نتیجه نهایی آن ارزشمند و قابل توجه خواهد شد.

انواع گچبری

  1. گچبری تخمه بری
  2. گچبری کشته بری
  3. تُنگ بری
  4. گچبری لایه ای
  5. گچبری توپر وتوخالی
  6. گچبری پته
  7. گچبری توپر وتوخالی
  8. گچبری مشبک (توری)
  9. گچبری مدرن
  10. و….

استفاده از گچبری سقف ساده و شیک

استفاده از گچبری سقفی ساده و شیک می تواند فضایی خاص و فوق العاده ایجاد کند. ظرافت بالای گچ بری، ارائه سادگی زیبایی را ممکن ساخته است. به همین دلیل، اگر می خواهید فضای داخلی خانه خود را منحصر به فرد کنید، قدرت گچبری سقف پذیرایی ساده را دست کم نگیرید. ابزارهای مختلفی وجود دارد که برای گچ کاری ساده سقف استفاده می شوند. با این وجود، تخصص و تجربه گچکار نقش عمده ای در نتیجه کار دارد. اگر گچ کارها در کار خود حرفه ای باشند، می توانید از نتیجه عالی کار لذت ببرید. امروزه مدل های گچبری انواع مختلفی دارد و شما به راحتی می توانید با توجه به سلیقه و سبک داخلی خود مناسب ترین آنها را انتخاب کنید. به طور کلی
گچ کاری سقف ساده و شیک از ظرافت و زیبایی بالایی برخوردار است و می تواند سال ها از زیبایی آن لذت ببرید.

جدیدترین گچبری سقف پذیرایی

از قدیم الایام تاکنون یکی از حوزه هایی که طراحان ایرانی بر آن تمرکز کرده اند سقف ها است. برای جذابیت بیشتر سقف پذیرایی از گچبری استفاده می شود. شما می توانید به شرکت دکوراسیون داخلی سفید برای اجرا جدیدترین سقف پذیرایی خود اعتماد کنید. گچبری در معماری داخلی ایران قدمتی طولانی دارد، امروزه از گچ برای تزئین سقف پذیرایی بسیار استفاده می شود. امروزه ترکیبی از تکنیک های سنتی با روش های جدید در گچ کاری سقف استفاده می شود. برخی گچبری‌ها از قبل آماده و ثابت هستند که می‌توان آنها را در سقف نصب کرد. با توجه به اندازه سقف پذیرایی، گچبری در طرح ها و اندازه های مختلف ساخته می شود و پس از انتخاب روی سقف اجرا می شود.

گچ کاری سقف آشپزخانه

امروزه با توجه به طراحی داخلی منازل، بخش زیادی از فضای آشپزخانه‌ها، در معرض دید دیگران قرار دارد. بنابراین طراحان و معماران مجرب باید در چیدمان و اجرای دکوراسیون داخلی آشپزخانه دقت زیادی به خرج دهند تا محیطی مدرن، جذاب و مناسب برای خانم ها ایجاد کنند. گچ کاری در طرح های مختلف و همچنین نورپردازی در سقف به میزان قابل توجهی بر جذابیت آشپزخانه می افزاید. برای گچ کاری سقف آشپزخانه و سایر قسمت های ساختمان گروه دکوراسیون داخلی سفید و طراحان مجرب و ماهر در خدمت شما مشتریان عزیز می باشد. با گچ کاری سقف آشپزخانه می توانید از حالت یکنواخت و کسل کننده آشپزخانه خلاص شوید.

✅کلام آخر

یکی از قدیمی ترین هنرهای تزئینی ایران، گچ بری است که امروزه از اجزاء مهم دکوراسیون داخلی منزل می باشد. گچ بری در گذشته کاملا کارِ دست بود. اما امروزه با استفاده از انواع قالب و ماشین های مخصوص، انواع گچ بری بصورت آماده در بازار وجود دارد که تنها نیاز به نصب دارند. در دیوارهایی که ارتفاع زیادی دارند معمولا از گچبری هایی با ضخامت زیاد استفاده می کنند تا حضورشان باعث شود تا ارتفاع دیوار کمتر به نظر برسد. شما هم می توانید از همین ترفندهای دکوراسیونی برای خانه تان استفاده کنید.

از جمله محاسن گچ بری های ماشینی، دقت فوق العاده، قیمت مناسب، سرعت نصب و… هم اندازه بودن طرح های هم شکل است. از جمله چیزهایی که جلوه گچ بری را دو چندان می کنند، یکی رنگ آمیزی و دیگری نورپردازی خانه است. با انتخاب تفاوت رنگی معین بین ابزار و سایر سطوح گچکاری، هنر دست استاد گچکار بیشتر جلوه گری می کند. همین تمایز را با نورپردازی مناسب می توان در هر سطح دیوار، یا سقف بوجود آورد.

سوالات متداول گچ بری

گچ بری را تعریف کنید؟

از قدیم هنر چسباندن گچ روی دیوار یا سقف و شکل های هنری بخشیدن به آن را گچ بری می گفتند. گچبری مدرن یا گچبری کلاسیک، هرچه باشند از قدیم در ایران بسیار طرفدار داشته اند و از شاخه های مهم معماری ایرانی هستند.

گچبری لایه ای چگونه است؟

نوع دیگر از گچبری تراش است وبیشتر برای گچبری رنگی که بخواهند به چند رنگ مختلف در آید کار می شود، روش کار بدین صورت است که لایه گچ کشته را در محلی که قبلاً با گچ زنده زیر سازی و صاف شده است، می کشند و لایه های بعد را نیز به همین ترتیب کار می کنند؛ هر لایه رنگ خاصی دارد و بعد با کاردک و ابزار گچبری شروع به در آوردن طرح ها با رنگ های مختلف می کنند،ضخامت هر لایه نباید بیشتر از 1 تا 2 مالی مترباشد زیرا باعث ترک خوردن لایه گچ می شود.

تاثیر گچ بری در دکوراسیون داخلی چیست؟

لازم است بدانید در همه بخش های خانه ما میتوانیم از گچ بری استفاده کنیم. خصوصا گچبری های امروزی رابطه ی تنگاتنگی با سقف های کاذب و نورپردازی های مخفی یا غیر مستقیم دارد.

5/5 - (1 امتیاز)
تماس با کارشناس